Brukshundsblandisen Angela

Angela var en rysk gathund som jag valde att adoptera. Hon kom till mig i juni 2017 och var då i dålig kondition. Jag kunde se raserna flat coated reitriver, border collie och eventuellt lite lajka i henne, men jag tog aldrig någon rastest på henne. En otroligt bedårande liten prinsessa som älskade att bli ompysslad och få kela. När hon kom till mig, var fokuset mycket på att bygga förtroende mellan oss, göra henne trygg och att miljöträna henne och att bygga upp en fungerande kommunikation mellan oss.

Tyvärr blev hon akut sjuk i december 2020 och jag förlorade henne traumatiskt efter 3 kritiska dygn i något som kallas ”hydrothorax”. Hydrothorax innebär att hela bröstkorgen fylls med någon typ av vätska och att Angela kvävdes inför mig de sista tre dygnen utan att jag kunde rädda henne. Oftast handlar det om att de som drabbas har ett dåligt hjärta som läcker, men jag valde att aldrig göra någon obduktion på henne, för jag skulle ju ändå inte kunna få henne tillbaka levande. Vi fick därför inte längre tid än 6 månader tillsammans. Hennes tre sista dygn i livet var en mardröm, jag kunde inte rädda henne. Jag kände en oerhörd vanmakt runt hela den processen och jag är ännu inne i en sorgprocess runt henne. Min älskade lilla ryska prinsessa.

Tidig morgon, första morgonen i Sverige, den 15 juni 2020. Jag gick ner till laxtrappan vid Nykvarns Slussen i Linköping för jag tänkte, att porlande vatten är lugnande för både människor och djur. Här fick Angela koppla av och vila i sommarsolen. <3 Då visste jag inte att jag så snart skulle komma att förlora denna fina hund.