Brukshundsblandisen Zorro

Zorro är en oerhört smart, kommunikativ, följsam och snabblärd hund av raserna schäfer och storpudel. Han springer snabbt, älskar att leka, är oerhört social och positiv, bryr sig väldigt mycket om allt och alla, han är vänlig både mot djur och människor och då även vilda djur. Han har ingen som helst jakt i sig utan han vill hålla samman sin flock och vara med sina flockmedlemmar. En helt underbar hund. Han är 58 cm i mankhöjd och väger runt 25 kg. Detta är den enda hunden jag har ägt och som har dykt och simmat under vatten. Han älskar att få bada.

Zorro är ännu i livet men jag valde att omplacera honom i augusti 2018 då jag själv hade traumautsatts flera turer efter varandra och därför drabbats av PTSD. Jag tyckte inte att jag var en bra hundägare just då varför jag satte hundarnas bästa framför mina egna behov och tog det tuffa beslutet att omplacera Zorro till en annan familj. Något som var fruktansvärt tufft att göra. Jag fällde mycket tårar runt detta. Samtidigt vet jag att Zorro har fått det jättebra där han är nu.

2014 då Zorro var 2 år gammal, vann jag och Zorro BIS-et på en inofficiell utställning för blandraser på Klubbarps Hundklubb här i Östergötland. Så här stilig var Zorro då.
Zorro och jag fick springa flera extra varv i utställningsringen för att domaren skulle hinna berätta för åskådarna vad hon såg i min hund. Jag kände ett lyckorus över att ha en sådan perfekt hund att han knep BIS-et. Det var en oförglömlig dag!