Hund som stress~äter och dricker mycket

En hund som slukar maten mycket fort och har benägenhet att äta allt den hittar och får tag på utomhus, samt ofta dricker mycket och kan slaska med vattnet runt vattenskålen, har utvecklat ett stressbeteende runt detta. Det är viktigt att försöka bryta detta stressbeteende så snart som möjligt innan det blir ett befäst beteende (som är mycket svårare att jobba bort, men inte omöjligt).

I följande film beskriver jag den metod jag tycker fungerar bäst för att träna bort att hunden äter för snabbt och dricker för mycket, kissar mycket. Jag dissar användandet av slowfeeding-skål och stenar i skålen, då detta egentligen bara förstärker hundens stress och befäster den stressen ytterligare. Istället rekommenderar jag – handmatning och att öka upp fodergivan per dag och ge fler mål mat om dagen.

I den metod jag beskriver och som hittills har fungerat bäst för mig och de hundar jag hanterat med detta beteende, förstärks också ditt ledarskap över din hund. Se filmen, reflektera och prova denna metod om du har en hund, som stressäter, dricker mycket vatten och kissar mycket – kanske till och med har lös avföring.